9 december 2021

Zakelijk en casual

2 min read

Bij een zakelijke afspraak of überhaupt op kantoor is het belangrijk dat je over een goede zakelijke outfit beschikt. Maar wat voor kledingstukken kent een goede zakelijke outfit? Het lijkt misschien niet heel lastig, maar dat kan het soms best zijn. Aan de hand van deze tips kom je hopelijk een stukje verder in het creeëren van de voor jou best geschikte zakelijke outfit. 

Waar moet je beginnen

Allereerst is het belangrijk om de juiste basis voor je outfit te hebben. Voor nu wordt er gefocust op de zakelijke outfit van mannen, waardoor de basis toch wat gemakkelijker te bepalen is. Er zijn namelijk niet veel verschillende kanten die je op kunt, want een goede basis voor een zakelijke outfit voor een man, is gelegd bij het klassiek overhemd. Als je over een overhemd beschikt, waar op vertrouwd wordt dat iedere man er in ieder geval eentje in zijn kast heeft hangen, dan is de basis voor je zakelijke outfit al gelegd. Maar zoals je leest is dit de basis, er zijn namelijk nog wat stappen die uiteindelijk lijden tot voltooiing. 

De gelegenheid

Ga je alleen naar kantoor of heb je een zakelijke afspraak? Met de gelegenheid in je achterhoofd, kun je de volgende stap zetten tot het compleet maken van je zakelijke outfit. Het dragen van het klassieke overhemd is namelijk iets wat je bijvoorbeeld draagt naar kantoor, maar als je een zakelijke afspraak hebt, kun je het transformeren in een zakelijk overhemd. De overhemden van ceesnco stralen deze zakelijke look perfect uit. De overhemden zijn te verkrijgen in de effen kleuren die van zichzelf al erg zakelijk ogen. Daarnaast bevatten ze manchetten die het overhemd een formele en tegelijkertijd stijlvolle uitstraling geven. Bij een zakelijke afspraak waarbij je namens je bedrijf daar bent, ben jij als aanwezige al een groot deel van het visitekaartje voor je bedrijf. 

Maak je outfit compleet

Nu je de basis voor de outfit hebt gelegd, is het de bedoeling dat je dit afmaakt door de rest van de outfit samen te stellen. Het is natuurlijk fijn als je een goed overhemd hebt weten te scoren, maar dan is het ook van belang dat je weet hoe je de rest van je outfit hiermee compleet kunt maken. Ook bij het uitkiezen van de andere kledingstukken is het belangrijk om te weten wat de gelegenheid is. Draag je een stropdas of niet? Wat voor soort broek draag je? Is het namelijk het geval dat je een stropdas draagt, dan is het belangrijk dat het overhemd hier voldoende ruimte voor heeft. Een zakelijk overhemd moet niet te strak zitten, dus kies voor de juiste pasvorm die bij jouw lichaam past. En het allerbelangrijkste van een goede zakelijke outfit en iedere andere outfit is dat je je er comfortabel in voelt. Als je je dat voelt, dan zet je gelijk al de toon en maken eventuele mismatches niet meer zo uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *