Weekendje weg met vrienden in Brussel

Vlak voordat wij in lockdown gingen, ben ik samen met een paar vrienden van mij naar Brussel geweest. Gelukkig reden de treinen toen nog, dus konden we erheen met het openbaar vervoer. Tijdens dit weekendje weg hebben wij behoorlijk wat leuke dingen meegemaakt. Ben je benieuwd wat? Lees dan snel verder!

Bezienswaardigheden ontdekken

Ik en mijn vrienden gaan regelmatig wel een weekendje op pad, maar we waren nog nooit in Brussel geweest. Vaak kiezen we voor het buitenland en eindigen we in Frankrijk of Duitsland. Toch hebben we deze keer gekozen voor ene tripje in ons eigen land. We wilden namelijk graag eens een keer het nachtleven van Brussel en alle veelbesproken bezienswaardigheden met onze eigen ogen aanschouwen.

Bij aankomst hebben we besloten om eerst onze spullen in het appartement achter te laten. Daarna zijn we direct de stad in gegaan om de bezienswaardigheden te ontdekken. Om te beginnen was er Manneken Pis. Dit standbeeld van een plassend jongetje was niet heel erg interessant voor ons, maar toch leuk dat we het gezien hebben. Daarna zijn we doorgelopen naar de Grote Markt. Hier hebben we een lekkere lunch gehad.

Ook de Grote Markt zelf bleek na aankomst een bezienswaardigheid op zich te zijn. Op sommige plekken was het goed te zien dat er eind 1600 tijdens de negenjarige oorlog veel bombardementen zijn geweest. Veel van de prachtige panden waren opnieuw opgebouwd, maar dit deed niets af aan de indrukwekkendheid ervan.

Een avond uit in hartje Brussel

Nadat wij de tocht hadden afgerond, besloten mijn vrienden en ik om thuis te gaan koken. Na het bereiden van een pan met knakworsten zijn een paar vrienden naar de winkel gegaan om wat drank te halen. Want ja, wij blijven toch studenten.

We wilden graag de stad beleven en een avond uit gaan langs een paar van de bekendste kroegen in de stad, maar we wisten ook dat het bier erg duur zou zijn. Zeker als je nagaat dat wij met name speciaalbier zouden gaan drinken. Daarom haalden we liever onze drank zelf en begonnen we thuis al met een beetje indrinken.

Tegen een uur of elf begon ik al wazig te zien. Op gegeven moment vroeg een vriend aan mij: “ Wanneer ben je alcoholist? ” Ik zei hem dat ik het niet wist, maar als hij het wilde weten ik het wel even kon opzoeken op het internet. Na kort zoeken kwam ik uit op de website van SolutionS Belgium, en hier hebben wij de alcoholisme test gedaan. Het kan voor sommige mensen een hele stap zijn om hulp te zoeken voor een alcohol probleem, maar hulp is altijd dichterbij dan je denkt.