9 december 2021

Wat zijn de kosten voor een zwembad renovatie?

2 min read

Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten, maar ze moeten regelmatig worden onderhouden of gerepareerd. Het is belangrijk om niet langer te wachten dan nodig is om uw zwembad te laten repareren. Een onderhoudsbeurt of reparatie kan de levensduur van uw zwembad verlengen. Maar wanneer het probleem niet tijdig wordt opgepakt, kunnen de gevolgen groter uitvallen.

Gaat u voor een renovatie? De zwembad renovatie kosten hangen af van het soort werkzaamheden dat nodig zijn om uw zwembad weer mooi te maken. Een brede categorie betreft werkzaamheden die ook nodig zijn voor het behoud van uw zwembad, zoals onderhoud en reiniging. Wanneer u er nog niet aan toe bent gekomen of er is alleen wat roest of vervuiling, zal het meestal om een onderhoudsbeurt gaan. Maar als bijvoorbeeld de filter verstopt is of dienst weigert, of dat er meer onderhoud gedaan moet worden dan enkel spotjes reinigen, zoals het wisselen van de waterveiligheidsmiddelen, dan vraagt een zwembadrenovatie om bijkomende kosten.

Eén ding wat u in elk geval moet bedenken: is dat u eerder duurder uit bent als u niets doet dan wanneer u tijdig klein onderhoud pleegt..

Op een rijtje: Welke kosten zitten er allemaal in een renovatie?

  • Onderhoud en reiniging van het zwembad, zoals het verwijderen van algen en slib, schoonmaken van de filters enz.
  • Het gebruik van een laser voor het verwijderen van harde vervuiling en roest.
  • Nieuwe zuurstoffilters om het water te behouden en ontdoen van bacteriën.
  • De installatie van chemicaliën die u nodig hebt om het water te behouden.
  • Nieuwe waterspeelattributen, zoals een glijbaan of extra jets voor hydrotherapie.
  • Mechanische reiniging van het zwembad met behulp van een hogedrukspuit.

Heeft u een zwembad die renovatie nodig heeft? Neem contact op met aanlegzwembaden.be en informeer naar de mogelijkheden van een renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *