19 januari 2022

Golden Retriever: trouwe vriend

2 min read

In deze onzekere tijden zijn veel mensen opzoek naar een trouw maatje om in huis te nemen. We zijn meer aan huis gebonden en hebben tijd om een dier te verzorgen. Ook is met name een hond een uitstekend excuus om toch even de deur uit te gaan om even een stevige wandeling te maken. Hoewel je je moet realiseren dat de crises ook weer voorbij gaat, kan een hond een waardevolle toevoeging zijn in het gezin. Maar bedenk wel dat je, als straks het gewone leven weer zijn aanvang neemt, je ook dan voor je nieuwe huisdier moet zorgen. Ben je je daarvan bewust dan is het zaak een lieve familiehond te vinden. Je komt dan al gauw uit op de Golden Retriever, de wel bekende goudkleurige hond die je vaak tegenkomt. En daar is ook een goede reden voor want de Golden Retriever is een trouwe, lieve hond die in veel gezinnen goed past. Maar er zijn wel een paar zaken waar je aandacht aan moet besteden.

Golden Retriever: jachthond en hulphond

Geloof het of niet: de Golden Retriever is eigenlijk een jachthond. Hij jaagt vooral graag op waterwild. Maar de meeste mensen kennen hem vooral als hulphond. Een Golden Retriever vindt het leuk dingen te leren en is heel makkelijk af te richten, vandaar dat je hem in hulpfuncties vaak tegenkomt. De hond is ook erg makkelijk, trouw en vriendelijk en hij zal zijn best doen zijn baas te plezieren. Voor onervaren hondeneigenaars is een Golden Retriever een goed begin. Maar hij heeft ook wel wat zorg nodig. Zijn vacht moet gekamd worden, zijn oren schoongehouden worden en de vacht rond zijn poten moet af en toe geknipt worden. Daarnaast kent de Golden Retriever wel wat kwaaltjes, met name als hij ouder wordt namelijk heupdysplasie en oogafwijkingen. Maar je kunt zelf veel doen om je Golden Retriever gezond te houden.

Speciaal hondenvoer

Elk hondenras heeft zo zijn eigen eisen aan voeding en dat geldt ook voor de Golden Retriever. Speciale Golden Retriever voeding zal helpen om uw geliefde huisdier gezond te houden. Koop dat dan ook zeker voor hem want hij verdient dat. Een Golden Retriever is een trouw maatje. Natuurlijk moet hij dagelijks ook even rennen en zoals gezegd verdient zijn vacht de nodige aandacht. Maar daar krijg je natuurlijk wel heel wat voor terug. Deze hond is een hele trouwe vriend aan wie je veel plezier kan beleven.