Dit gaat de geschiedenisboeken in

Af en toe gebeuren er dingen in de wereld die zo’n impact hebben, dat ze ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan. In deze blog behandelen we een aantal van dit soort zaken. 

Het coronavirus 

Het meest besproken onderwerp van 2020 en tot nu toe van 2021 is toch wel het coronavirus. Het coronavirus is begonnen in Wuhan. Via de media hoorde we allemaal van dit ‘griepje’. Want dat leek het te zijn. Een onschuldig griepje waar ze ergens ver van Nederland vandaan last van hebben. Niemand had gedacht dat dit simpele griepje vervolgens heel de wereld over zou gaan. 

Wuhan ligt op 17 uur vliegen vanaf Nederland vandaan. In dat opzicht is ook het niet zo gek dat de gemiddelde Nederlander zich geen zorgen heeft gemaakt over de komst van het coronavirus. Helaas is dat anders gebleken. Het coronavirus is extreem besmettelijk gebleken en dit heeft ervoor gezorgd dat de verspreiding als een olievlek ging. 

Doordat de verschijnselen van corona veel weghebben van een ‘normale’ griep, is het lastig om te achterhalen of je besmet bent of besmet bent geweest. Gelukkig kun je via How Are You Diagnostics eenvoudig, veilig en thuis een coronatest doen. 

De bitcoin 

De bitcoin is een cryptovaluta. Het betreft een gedecentraliseerde munt die zonder centrale bank of centrale beheerder werkt. Bitcoin is ontstaan in 2009 en heeft sindsdien veel aandacht gehad. Veel mensen kopen de munt omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de euro of de dollar. Dit zorgt ervoor dat de koers van bitcoin explosief is gestegen. In 2009 kocht je voor een paar cent een hele bitcoin. Vandaag de dag betaal je ruim 35.000 euro voor één bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *