9 december 2021

Decoreer je kamer met creativiteit!

2 min read

Soms is een kamer helemaal perfect, maar mist er toch iets: gezelligheid. Niets is lekkerder dan thuiskomen van een lange school- of werkdag als je een knusse kamer hebt. Hoe zorg je ervoor dat jouw kamer er iets sfeervoller uitziet? Decoratie! In dit blog geef ik een paar voorbeelden van creatieve decoraties voor je kamer die je zelf kunt maken.

Gehaakte onderzetters

Haken is tegenwoordig super hip. Je kunt zelfs je eigen bucket hat, zomerjurk of bralette haken. Op het internet vind je duizenden tutorials die een goed voorbeeld geven van hoe dat werkt. Wanneer je net begint met haken kun je het best met iets kleins beginnen, zoals: onderzetters! Superleuk voor onder je koffiemok of een mooie kaars. Zorg er wel voor dat de kaars in een kaarsenhouder staat.

Foto’s

Het ophangen van foto’s is een simpele, maar toch creatieve manier van decoreren. Je kunt ervoor kiezen om een doos met oude foto’s van de zolder te halen, maar je kunt ook nieuwe foto’s maken. Dit kun je doen met een normale Fotocamera, of bijvoorbeeld een instant camera. Een instant camera zorgt ervoor dat de foto met één druk op de knop wordt gemaakt en afgedrukt. Op de witte rand van de polaroidfoto kun je een leuk berichtje of de datum van de dag zetten. Tip: hang de polaroidfoto’s op aan een lichtdraad of lijndraad. Extra veel sfeer!

Whiskeyfles

Heb je ergens nog een oude whiskeyfles liggen? Of een mooie lege wijnfles? Met lege flessen kun je een aantal leuke dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld een lichtdraad in de lege fles stoppen. Zo creëer je warm en sfeervol licht op een creatieve manier. Om het effect extra sfeervol te maken zou je de fles ook kunnen overschilderen. Zo zorg je ervoor dat het licht verandert van kleur. Ten tweede kun je een lange kaars in de bovenkant van de fles stoppen. Tip: smelt eerst de onderkant van de kaars een beetje, zodat hij goed blijft staan, en voilà! Je hebt een nieuwe decoratie voor in je slaapkamer. Als je niet zo van kaarsen houdt kun je ook nog (gedroogde) bloemen in de fles doen.

Kunst!

Een van de beste manieren om je kamer op te vrolijken is door middel van kunst. Ben jij super creatief? Ga dan eens een keer schilderen of beeldhouwen. Wie weet maak je iets wat goed bij jouw kamer past. Koop tot slot een mooie lijst voor aan de muur om je kunstwerk in op te hangen. Een superleuke en creatieve manier om je kamer te decoreren. Ben je niet zo creatief? Dan kun je hetzelfde doen met mooie kaartjes of brieven die je ooit hebt gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *