9 december 2021

Comfortabel op je matras

2 min read
laken

Een laken wordt niet meer gebruikt zoals deze vroeger werd gebruikt, simpelweg omdat alleen dekens bijna niet meer worden gebruikt. Wel kan hij dienen als bescherming voor je matras, en natuurlijk je eigen ligcomfort. Direct op een matras liggen ligt niet lekker, lakens heb je in verschillende uitvoeringen en materialen. Neem je een hoeslaken dan kun je deze om je matras heen doen, een normaal laken leg je alleen op je matras.

laken

In de zomer minder warm

Heb je het in de zomer erg snel warm en is zelfs een zomers dekbed te veel, dan is een laken ook perfect om onder te slapen. Door de verschillende materialen die gebruikt zijn, heb je keus uit bijvoorbeeld een katoenen of flanellen laken. Flanel is lekker zacht op je lichaam maar wel vrij warm, katoen is goed voor in de zomer omdat dit koeler is. Kies wel voor een materiaal wat je comfortabel vind op je lichaam, het is wel de bedoeling dat je goed slaapt en er niet wakker van ligt.

Maak een kinderledikant leuk op

Kinderen slapen over het algemeen ook op een laken wanneer zij slapen, vaak is er gekozen voor een leuke vrolijke effen kleur. Maar op het bed kan een mooie print ook erg leuk staan, hierbij kun je denken aan sterren of dieren. Voor de kleinste kinderen is natuurlijk ook aan de veiligheid gedacht, je kunt ze veilig gebruiken op een kinderbedje. Zowel voor een wieg als een ledikant zijn de lakentjes verkrijgbaar, bekijk het aanbod in de webshop van smulderstextiel.be. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *