9 december 2021

Bamboo Basics : herenkleding

2 min read

Bamboe is een snelgroeiend gras dat kan worden gebruikt voor de productie van boxershorts, sokken, lakens, handdoeken en kleding die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook zachter dan katoen. Bamboe lakens staan erom bekend dat ze uiterst comfortabel zijn zonder dat er tijdens de wintermaanden extra warmte nodig is.

Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden dan gewoon katoenvellen.

Het gras staat ook bekend als “bamboezijde” vanwege zijn delicate en gladde textuur, die sommigen vergelijken met de zachtheid van kasjmier. Er wordt vaak gezegd dat bamboe boxershorts zo zacht zijn als boter op de huid en zo licht als een veertje. Hoewel ze nieuw duur kunnen zijn, vinden gebruikte boxershorts zich in hoge vraag te wijtenhun zachte en comfortabele textuur.

Bamboe boxershorts en sokken zijn gemakkelijk schoon te maken en hoeven niet gestreken te worden. Als ze toch gewassen moeten worden, stop je ze gewoon in de machine met je gewone kleding. Dit is mogelijk omdat bamboe van nature antibacterieel is, wat betekent dat het geen bacteriën aantrekt of lichaamsgeur veroorzaakt zoals synthetische materialen zoals polyester kunnen doen.

Sokken van bamboe staan ook bekend als antibacterieel, en als zeer duurzaam. De kwaliteit van de sokken zorgt ervoor dat ze hun vorm niet verliezen en niet snel verslijten na veelvuldig wassen. Bamboe boxershorts en sokken zijn een goede keuze voor mannen die aan andere huidaandoeningen lijden.

Bamboe boxershorts zijn ook een milieuvriendelijke keuze omdat ze 100% duurzaam zijn. Bamboe is in staat om te groeien zonder kunstmest of pesticiden die het milieu kunnen schaden, wat betekent dat het een beter alternatief is voor ons en onze planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *