19 januari 2022

Aanzoek kracht bijzetten

2 min read

Ah, de liefde! Wat is er mooier dan houden van iemand en dat aan elkaar duidelijk maken met een aanzoek?

Speciale band

Liefde en muziek, liefde en film: telkens twee handen op één buik. De liefde is al menigmaal bezongen in prachtige liederen met de meest romantische teksten. Relaties starten vaak na een dans. Na huwelijksfeesten is de openingsdans het lied dat voor altijd herinnerd wordt. En iedereen kent toch wel een filmscène waarin de smoorverliefde man voor zijn dame door de knieën gaat. Vervolgens verklaart hij haar zijn eeuwigdurende liefde en doet een aanzoek om die liefde met een huwelijk te bezegelen. Om de zaak kracht bij te zetten haalt de man dan een schitterende ring tevoorschijn waarop de vrouw volmondig ‘Ja’ antwoord. Dan werpen ze zich in elkaars armen en leven nog lang en gelukkig. Hoewel dit clichés zijn, bevatten ze wel een grond van waarheid. Toch is elke relatie enig in zijn soort. Elke persoon is uniek, nogal logisch dat dan de band tussen twee buitengewone persoonlijkheden ook uniek is.

Eigen ontwerp

Je vrouw is uniek. Hoe bijzonder is het dan om zelf een verlovingsring te ontwerpen. De eerste stap is dat je alle input verzamelt. Denk aan informatie over de vorm, de afmetingen en de materialen. Mogelijk heb je een afbeelding als voorbeeld of kan je zelf een schets tekenen om duidelijk te maken wat je precies wil. Op basis van jouw wensen, kan de ontwerper aan de slag. Eerst wordt een offerte opgemaakt. Ook al wil je aan de verlovingsring vrouw een aardig  bedrag besteden, dan nog weet je best op voorhand wat de prijs is. Als je akkoord gaat, maakt de ontwerper een 3D-model van je idee. Zo kan je eerst op een scherm bekijken of het beeld overeenstemt met wat je in gedachten had. Na nog wat bijschaven kan de vakman aan de slag om het juweel ook effectief te creëren. Het is heel bijzonder om het hele productieproces van dichtbij te volgen en om de ring te zien groeien vanaf je eigen concept tot het uiteindelijke resultaat.

Edelstenen kiezen

Ook als je de ring niet zelf ontwerpt, dan nog houdt een verlovings ring kopen in dat je keuzes maakt. Het materiaal bijvoorbeeld: kies je witgoud, geelgoud, roodgoud of ga je voor platina? Wellicht heeft een ring met diamanten je voorkeur. Kies je dan één, twee, nog meer steentjes of lijkt een andere edelsteen uiteindelijk toch geschikter te zijn? Welke vorm moet dat kleinood dan hebben: briljant, prinses, ovaal of peer?  Tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk is de ringmaat. Bij de meeste ringontwerpen kan achteraf de maat nog wel wat aangepast worden, maar het is natuurlijk prettiger dat het meteen juist is.

Denk er trouwens aan dat niet alleen een verlovingsring kopen de nodige voorbereiding vraagt. Ook voor je aanzoek zelf heb je best op voorhand een plan. Een goed gekozen datum, plaats of gelegenheid zetten je vraag alleen maar kracht bij. Kwestie van geen blauwtje te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *