19 januari 2022

3 Manieren om bloedluis te bestrijden

2 min read

Helaas zijn er veel beestjes die soms voor problemen kunnen zorgen bij ons. Zo heb je namelijk ook bloedluizen. Een bloedluis is een parasiet die het heeft gemunt op dieren. Je moet hierbij denken aan dieren als kippen, duiven, kanaries, spinnen en andere reptielen. Het kan goed zijn dat je geen idee hebt hoe groot het probleem is, omdat de bloedluizen overdag zich verstoppen in kleine gaten en kieren van bijvoorbeeld een kippenhok. In de nacht komen deze beesten dan tevoorschijn uit de kieren en dan gaan ze de dieren aanvallen. In dit geval gaan ze dan naar de kippen toe en hier genieten de beesten van het bloed van de kippen. Als het dan weer dag begint te worden kruipen de bloedluizen terug de kieren in en hier gaan ze paren en eitjes leggen. Hierdoor wordt het probleem enkel groter en kun je na een tijdje echt en super groot probleem hebben. Het is dan ook van belang dat je bijvoorbeeld in de nacht met een zaklamp bij de hokken en voerbakken af en toe kijkt om te zien of je last hebt van bloedluizen. Als dit dan het geval is moet je zo snel mogelijk in actie komen en de bloedluizen bestrijden.

1. Roofmijten

De meest gebruikte manier om deze beesten te bestrijden is roofmijt tegen bloedluis. De roofmijt is een natuurlijke vijand van bloedluizen en kan dus goed in actie komen als jij een probleem hebt met bloedluis. De roofmijt kan de bloedluizen echt gaan opzoeken als ze verstopt zitten. Zo gaat de roofmijt dus die kleine kieren en gaten in om hier de bloedluizen aan te vallen en uit te roeien. Roofmijten zijn dus een snelle en effectieve oplossing als je te maken krijgt met bloedluizen.

2. Een val

Een andere optie om te overwegen is het maken van een val voor de bloedluizen. De val zit als volgt in elkaar. Je hebt een karton van 14 bij 20 centimeter. Dit karton voorzie je dan van lokstof waar alle bloedluizen op afkomen. Heel veel bloedluizen zullen dus uit de kleine kieren komen en naar het karton toegaan. Als dan heel veel van deze bloedluizen zich hebben genesteld op het karton dan kan je deze weggooien of vernietigen. Zo kun je snel al van een grote hoeveelheid bloedluizen afkomen.

3. Mineraal poeder

Als laatst is er ook nog de optie om mineraal poeder te gebruiken. Dit is vooral een goede optie voor kippen. Je geeft de kippen een soort stofbad van mineraal poeder. Dit vinden kippen vaak leuk om te doen en hiermee behandelen de kippen zichzelf tegen besmettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *